Leekster Eagles heeft focus niet op scherp.


Vrijdag 7 december speelde Leekster Eages thuis tegen FC Marlene 2. Ondanks dat de thuis spelende club tegen het lager acterende Marlene op papier de kanshebber was om deze wedstrijd te winnen, liet Marlene zich niet uit het veld slaan.
In de eerste helft nam Erolind Dergutti in de tweede minuut het voortouw en de Eagles stonden met 1-0 voor. Daarna werd er wat ongeconcentreerd gespeeld aan Eagles zijde waardoor er vaak balverlies was. Gelukkig was sluitpost Erwin Mensink paraat en deze wist gedurende deze wedstrijd een nederlaag te voorkomen door de meest onmogelijke ballen te keren. Ruim vijf minuten voor rust wist Marlene de 1-1 op het scorebord te zetten, dit was tevens de ruststand.
Twee minuten na de rust was het Marlene die het voortouw wist te nemen en de Eagles keken tegen een achterstand van 1-2 aan. Niet veel later was het Mehdi Charaf-Eddine die de stand weer gelijk wist te trekken door de 2-2 te maken. Aanval na aanval werd er door de Eagles ingezet, maar door het onnodig balverlies en miscommunicatie kwamen ze niet voorbij de Marlener keeper. In de slotfase mochten de Eagles het met een man minder doen. Doordat de focus aan Leekster zijde nu wel even scherp was, kon Marlene niet doorbreken en profiteren. Eindstand 2-2
Programma:
Vrijdag 14 december Scagha’66 – Leekster Eagles aanvang 21.15 uur
Vrijdag 21 december Leekster Eagles – Texel 94 aanvang 20.30 uur (topsporthal)
Vrijdag 18 januari Leekster Eagles – HZV/Het vennewater aanvang 20.30 uur