Vrijdag 26 was er de eerste wedstrijd in de Play Offs.
Het was voor de Eagles lastig om hun draai te vinden. in deze wedstrijd. Na bijna zeven minuut speeltijd in de eerste helft was het LZV Kuypers die het doel van Erwin Mensink wist te raken en de adelaren keken tegen een achterstand aan. Met nog ruim vier minuten speeltijd was het Mehdi Caharaf-Eddine die het doel van Kuypers wist te raken en de stand stond gelijk. Karim Layeb wist met nog ruim één minuut speeltijd de Eagles op een voorsprong te brengen en de rust kon niet veel later ingeluid worden met een stand van 2-1.
Na de rust werd er wederom full press gespeeld door beide teams, waarbij Leekster Eagles behoorlijk vaak tegen onderlinge misverstanden aanliep. Kuypers wist hier ten volle van te profiteren en scoorde na vier minuten de gelijkstand. Met nog twaalf minuten speeltijd wist Kuypers wederom te scoren en Leekster Eagles stond met 2-3 achter.
Mehi Charaf-Edinne kreeg een onnodig tweede gele kaart en mocht daarna met rood het veld verlaten. Kuypers wist van de man meer situatie te profiteren en de stand kwam op 2-4.
Met nog ruim één minuut te spelen was het wederom een speler van LZV Kuypers die wist te scoren en de stand werd 2-5.
Met drie doelpunten achterstand valt Leekster Eagles in de return een enorme uitdaging te wachten. Voor een vervolg in de Play Offs zullen ze vrijdag 3 maart met vier doelpunten verschil moeten winnen. Het is zaalvoetbal, dus het kan, maar een uitdaging zal het zeker worden.
Programma:
Vrijdag 3 mei LZV/Kuypers aanvang wedstrijd 21.30 uur Hamalandhal te Lichtenvoorde