Vrijdag 14 december speelde Leekster Eagles uit tegen Scagha’66.


Leekster Eagles stond op de vierde plaats met één wedstrijd en twee punten minder dan Scagha. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.
Na tien minuten speeltijd keken de Leeksters tegen een achterstand van 2-0 aan. Het was Roy de Vries die het tij wist te keren. In de 13e minuut maakte hij de 2-1. De Eagles werden wakker en Amine Ajouaou volgde dit voorbeeld en het werd 2-2. In de laatste minuten was het Karim Layeb die de Eagles op een voorsprong wist te brengen. De rust werd ingegaan met 2-3.
Na de rust was het Scagha die weer aan bod kwam. Het werd 3-3 en daarna 4-3. Wederom lieten de Eagles zich niet afschepen. Nu was het Mehdi Charaf-Eddine die een achterstand wist weg te werken en daarna om wist te buigen naar een voorsprong van 4-5. Zes minuten voor tijd wist een speler van Scagha, keeper Erwin Mensink te passeren en de stand weer gelijk te trekken; 5-5. Hierna stond alles weer open voor beide teams. De arbitrage had het er maar druk mee in de laatste speelminuten. Na een aantal overtredingen aan beide kanten en een gemiste vrije trap, was het Scagha die in de laatste seconde het doel van Mensink bereikte. Een afgekeurd doelpunt was het lot van Scagha en beide teams mochten daardoor met een gelijk spel de kleedkamers opzoeken.

Programma:
Vrijdag 21 december Leekster Eagles – Texel 94 aanvang 20.30 uur Topsporthal, Sportcentrum Leek
Vrijdag 18 januari Leekster Eagles – HZV/Het Vennewater aanvang 20.30 uur, Sportcentrum Leek
Vrijdag 25 januari LTC – Leekster Eagles aanvang 20.30 uur Peelohal  Assen
Vrijdag 1 februari Leekster Eagles – Sporting Harderwijk aanvang 20.30 uur